Project Krasse Buurt 2023

Al voor het zevende jaar op rij organiseert welzijnsvereniging OPcura het project Krasse Buurt en vergroot hierdoor de aandacht voor ouderen én elkaar in de buurt. Inwoners uit Opwijk worden aangespoord om een bezoekje te brengen aan een oudere buur.

Welzijnsvereniging OPcura roept inwoners dan ook op om tot half december een ontmoeting te plannen met een oudere buur (75-plusser). Aanbellen voor een spontane babbel, restjes van soep of avondeten delen met je buur, langsgaan met koffiekoeken of taartjes, samen gaan wandelen, je buur uitnodigen op de koffie bij je thuis … Men kiest zelf een ontmoeting die het beste past bij hem/haar en de oudere buur om samen een mooie herinnering te creëren.

Deelnemers kunnen hun actie registreren via e-mail denhopstaak@opcura.be, telefoon 052 36 59 40 of de inschrijvingsstrook van de flyer. Leg de ontmoeting vast op foto en bezorg deze aan welzijnsvereniging OPcura (mits toestemming van de buur).

Na het afsluiten van het project ontvangt elke deelnemer een kraslotje, waarmee men kans maakt op een geschenkbon. Alle deelnemers worden nadien uitgenodigd op een gezellig ontmoetingsmoment met dessertbuffet op zaterdag 3 februari 2024.

Peter Beerens, de voorzitter van welzijnsvereniging OPcura, gaf alvast het goed voorbeeld. Hij ging mee op pad ging met Annemie Geeurickx uit Eeksken te Opwijk. Deze laatste nam deel aan het project Krasse Buurt 2023 en bracht een bezoek bij haar oudere buurvrouw. Het werd een gezellig babbel met een tas koffie en een lekker gebakje! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk