Dilbeekse straten gaan zuiniger verlicht worden

Vanaf begin oktober bleven de straatlampen opnieuw een uurtje langer schijnen. Nu worden de lampen ook energiezuiniger. Drie op vier straatlampen zal vervangen worden door een LED-lamp. “LED-lampen hebben heel wat voordelen. Zo verbruiken ze voor de minder en hebben ze een langere levensduur. Hierdoor spaart de gemeente geld uit”, zegt schepen voor Openbare ruimte, Stijn Quaghebeur (N-VA LvB). Dit draagt ook bij aan één van de streefdoelen in het Vlaamse regeerakkoord waarbij ze tegen 2030 willen dat alle straatverlichting LED-lampen zijn. Lampen met LED-technologie geven ook minder strooilicht.

PRIORITEIT

“Dilbeek heeft de omschakeling naar LED-verlichting reeds enkele jaren geleden een prioriteit gemaakt”, zegt Stijn Quaghebeur. Dilbeek heeft namelijk een masterplan opgesteld voor haar grondgebied om de oude verlichting te vervangen door LED-verlichting. 

Van de 6.145 lampen in Dilbeek gebruiken er nu 4.566 LED-technologie. Tegen eind 2024 wil Dilbeek volledig omschakelen naar LED-lampen, zoals de één van de streefdoelen in het Vlaams regeerakkoord. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws