Raymond komt naar Nijdrop in december!

Tijdens de laatste maand van het jaar staat er nog het een en het ander te gebeuren in den NIjdrop in Opwijk. Back! VZW organiseert immers paar leuke concerten.

De rockers mogen de spits afbijten. Op 1 december begint het met de voorstelling van de nieuwe plaat van Mazimpakas.

Mazimpakas zijn Vévé  ‘Shake’ Mazimpaka, gekend van het zalige bandje La fille d’Ernest, haar sparring partner Mark ‘Lakke’ Vanbinst aka Urundi Lack en drummer Rudy “Ti” De Cremer. Zij stellen die vrijdagavond hun nieuwe album “Kick out The Rubbish” voor. Een fraaie demonstratie Afro garagerock zou dat moeten opleveren.

The Outsiderz zorgen dan voor de support. Old school R’n’R, stevig en hard af en toe grappig, beetje gek maar vooral dirty and mean … zo gaan deze vier outsiderz door het muzikale landschap des leven.

Op 8 december is het dan de beurt aan A slice of life en Minimaal dissonant.

A Slice Of Life heeft zijn roots in de post-punk, alternatieve rock en wave. In het najaar van 2022 brachten ze hun tweede album “Tabula rasa” uit dat enthousiast onthaald werd door de muziekpers. Live staat de band als een huis en is de variatie en energie op het podium onmiskenbaar. Ze stonden al op grote festivals als W-Festival, Wave Gothic Treffen Leipzig, Sinner’s Day, …

Een mix van garage rock, vleugje punk en een snuifje cold wave, dat is Minimaal Dissonant! Ontstaan in 2021 met voormalige leden van Sunpower en Lunatic Society ….met de nadruk op minimaal, wat de dissonantie betreft! Hun eerste EP Voices met Nederlands- en Engelstalige nummers verscheen in april 2023. Een band met leden uit Merchtem, Opwijk en Lebbeke om zeker te checken!

Top of the bill is niemand minder dan Raymond van het Groenewoud. Die komt op 15 december! Meisjes, en jongens natuurlijk ook, markeer het met een rode stift: de ‘zanger zonder meer’ komt ten dans spelen op vrijdag 15 december. Niet zomaar. Met een nagelnieuw album onder arm, eentje waar iedereen helemaal vrolijk van wordt. Hij zal ongetwijfeld ook een buffet aan klassiekers, singles, hits, flops, rariteiten en lijfliederen brengen zoals alleen de meester zelf dat ka n.

Tickets kunnen steeds aangekocht worden via www.nijdrop.be  (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk