Jules Seghers stopt als voorzitter K. Harmonie Sint-Cecilia

Het is de gewoonte dat voorzitter Jules Seghers (86) een toespraak geeft op de eerste dag van Cecilia bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Een grap en een grol ontbreken daar niet in en zowat iedere keer blikte hij met tevredenheid terug op het voorbije werkjaar.

Nu kwam er ook verrassend nieuws uit de mouw want Jules kondigde aan dat hij stopt als voorzitter. Consternatie bij de aanwezigen. Iedereen weet dat de voorzitter, door een val van de trap enkele jaren geleden, al een tijdje minder mobiel is, maar toch…

“Door gezondheidsproblemen heb ik beslist om te stoppen. Het was me een oprecht genoegen om zo lang voor jullie voorzitter te mogen zijn.”

Een minutenlang applaus viel hem te beurt. Een voorzitter, die elke repetitie van de partij is en geen gelegenheid aan zich voorbij laat gaat om de muzikanten te bewonderen, zo’n aankondiging komt hard binnen. Het is nu uitkijken wie de nieuwe voorzitter gaat worden. Misschien wordt dat wel opnieuw een Seghers?

Het zullen alleszins grote voeten moeten zijn om in de voetsporen te treden van de afscheidnemende voorzitter. Was het niet ex-burgemeester Eddie De Block die hem recent nog een ruiker van respect toezwaaide? “Jules, dat is een warme mens waar ik naar opkijk, een grote verzoener en iemand waar ik respect voor heb.”

De Harmonie Sint-Cecilia loopt als een rode draad door de familie Seghers. In 1993 nam Jules de taak van president van de muziekvereniging over van zijn oom Joseph. Jules, 30 jaar voorzitter, respect voor een aimabel man! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk