Gooikse scholenloop voor goede doel opnieuw groot succes

De leerlingen van de Gooikse lagere scholen liepen de scholenloop op de atletiekpiste aan Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. Deze scholenloop is een initiatief van Moev en Sport Vlaanderen, in samenwerking met gemeente Gooik en AC Pajottenland vzw.

Met de scholenloop werd het startschot van een sportief schooljaar gegeven. Bovendien liepen de leerlingen voor een goed doel. Dit jaar werd er gekozen voor het JAC (Jongeren Adviescentrum). Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Daarnaast beschikt het JAC ook over een uitleendienst waar iedereen gratis educatief materiaal kan ontlenen. Een deel van het ingezamelde geld zal gebruikt worden om nieuw materiaal aan te kopen. Bovendien zal het JAC ook vormingen aan de zesdejaars van de Gooikse scholen geven. Dit jaar was er een ook Masterrun voor (groot)ouders en leerkrachten. Ook zij konden rondjes lopen of stappen voor het goede doel.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws