Café Den Tuinbouw gaat terug open!

Terwijl cafés en herbergen verdwijnen aan de lopende band gaat er in Merchtem potverdorie eentje terug open! Straf, inderdaad, maar in Peizegem zwaait de deur van café Den Tuinbouw wel degelijk opnieuw open. In dezelfde adem moet er wel bij gezegd worden dat het maar voor één dag is! Save the date, zaterdag 2 december 2023!

Het zit zo. Vier vrienden, die regelmatig gaan lopen, kregen het idee om mee te doen aan de 100km voor Kom op tegen Kanker. Het kwartet bestaande uit Klaas Van Thienen, Jana De Baerdemaeker, Jonathan Saerens en Klaas De Baerdemaeker, allemaal met Merchtemse roots, gaat de uitdaging aan. Jonathan Saerens doet het verhaal: “Ik verloor mijn vader door kanker en dat was ook bij Klaas het geval. Zo is het begonnen, maar om te kunnen deelnemen aan die 100km moeten we een bedrag van 2.500 euro bij mekaar krijgen.

Daarvoor hebben we nu verschillende initiatieven en eentje daarvan is het heropenen van het legendarische café Den Tuinbouw in Peizegem. Bleek dat we dat konden huren. Bedoeling was om op een dag wat vrienden uit te nodigen, maar het is wat uit zijn voegen gebarsten ondertussen. We mogen van de gemeente de straat even afzetten, er twee legertenten neerpoten alsook enkele vuurkorven. Dat moet een gezellige avond worden, zonder meer. Iedereen is dus welkom in de Molenbaan op de eerste zaterdag van december.

Een gezellige babbel, een pintje drinken, een pijltje gooien en een hotdog meepikken, het kan allemaal die dag. We openen de deur om 14 uur! En weet je, Anny De Block, de laatste uitbaatster van de zaak, komt de eerste pint tappen!

Uiteraard gaan we op die zaterdag alleen ons budget niet rond krijgen maar we broeden nog op initiatieven en daarbij zit ook al een wafelverkoop en een dag in de kerststal op Leireken,” aldus Jonathan. De 100km-run zelf, die vindt plaats in Halle op 17 maart 2024.

Die loopwedstrijd is een unieke belevenis zoals het beschreven staat op de website van Kom op tegen Kanker: “De 100km-run is loopevenement, waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. De eerste loper legt 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. De uitdaging en het groepsgevoel staan centraal. En dat allemaal om het broodnodige kankeronderzoek een boost te geven!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk