Vrienden van overleden Barry organiseren voor het tweede jaar op rij gratis festival

Bart Barry Arijs is ruim twee jaar na zijn overlijden nog niet vergeten door zijn vrienden. Zij organiseren nu al voor het tweede jaar op een rij BarryRock in de Patro in Affligem. Het gratis festival is een eerbetoon aan hun vriend, de opbrengst gaat naar het goede doel.

Op 15 februari 2021 sloeg het noodlot toe bij Bart Arijs, Barry voor de vrienden, en stopte zijn hart op amper 43-jarige leeftijd met kloppen. “De Foo Fighters zingen: “One of these days the ground will drop out from beneath your feet. One of these days your heart will stop and play its final beat.” En Barry’s hart sloeg die dag echt zijn final beat”, zeggen zijn vrienden.

Het nieuws kwam uiteraard als een mokerslag binnen bij zijn familie- en vriendenkring. Maar al snel groeide bij hen het idee om Bart een eigen festival te schenken. “Eentje met goede muziek en veel ambiance waarbij we iets terugdoen voor de maatschappij. Want Bart was een gulle mens die diverse goede doelen steunde. Die rol willen wij als organisatie nu overnemen”, klinkt het.

En zo vond vorig jaar de eerste editie van het festival BarryRock in de Patro in Affligem plaats. “Onze feestavond was een schot in de roos en dankzij de inzet van sponsors, vrijwilligers en publiek konden we 2.000 euro schenken aan de Belgische Cardiologische Liga. Een vervolg kon dus niet uitblijven”, vinden de organisatoren.

Die tweede editie vindt plaats op zaterdag 25 november vanaf 18.30 uur in de Patro. Op de BarryStage zijn er live optredens van The Acoustic Engine, Sustain, The Lazy Whores en Mise*En*Scene. In de gloednieuwe BarryClub kan je uit de bol gaan op de dansvloer tijdens stomende dj-sets van Turbo Dave, Sirk! en Offbeat. De avond wordt afgesloten met een knalfuif op de opzwepende beats van DJ Touchez.

“Omdat we volop willen inzetten op verbinding en solidariteit, houden we BarryRock bewust gratis. Hoe meer volk met ons komt meevieren, hoe meer centen we kunnen schenken aan de Belgische Cardiologische Liga om bij te dragen aan de bewustmaking voor hart- en vaatziekten.”

Alle info: https://www.barryrockfestival.be/

Topartikels editie Ninove-Dender