Zellikse Ariona maakt kans op titel van The Voice Kids tijdens grote finaleshow op vrijdag

Gaat de Zellikse Ariona Hamzallari naar huis als winnaar van de zangwedstrijd The Voice Kids? We weten het vrijdagavond tijdens de grote finaleshow op VTM. Daar probeert ze de jury nog een laatste keer te overtuigen met haar versie Ça M’ennuie Pas van Chérine.

Acht finalisten nemen het vrijdagavond tegen elkaar op tijdens de grote finale van The Voice Kids. Daarin ook Ariona Hamzallari (14) uit Zellik. De afgelopen weken maakte ze indruk tijdens de wedstrijd door haar goede combinatie van zang en dans. Iets wat ze zeker van thuis heeft meegekregen.

Zelf is ze zot van muziek. Haar ouders hebben Albanese roots en een goed gevoel voor ritme. “Muziek komt altijd voor op trouwfeesten, met leuke dansjes erbij. Thuis vinden we het heel belangrijk om muziek te spelen, zeker Albanese liedjes”, zegt Ariona. Ze is dan ook heel trots op haar roots. “Ik zing en luister vooral naar Engelse liedjes. Die teksten begrijp ik beter.”

Ze zong tijdens de blind auditions het nummer Idontwannebeyouanymore van Billie Eilish, waarmee ze coaches Laura Tesoro en Coely kon overtuigen. Uiteindelijk koos ze voor team Laura. Tijdens de Knockouts zong ze het nummer Back To Black in de versie van Oscar and the wolf. “In die coole, mysterieuze versie gaat haar stem nog meer tot z’n recht komen. Haar grootste werkpunt is de uithaal”, zei coach Laura toen. 

Maar ook die ronde overleefde Ariona. Tijdens de halve finale zong ze Dernière Danse van Indila. Haar coach zei toen: “Je blijft verrassen. Je hebt de show geopend alsof je nog nooit anders gedaan hebt!” In de finale op vrijdagavond 24 november probeert Ariona de onafhankelijke digitale publieksjury te overtuigen met het nummer Ça M’ennuie Pas van Chérine. Kan ze uiteindelijk The Voice Kids trofee in de wacht slepen, dan krijgt Ariona naast de trofee een spaarpot van 10.000 euro en de kans om een eigen single op te nemen.

De finale is te zien op vrijdag 24 november om 20.40 uur bij VTM.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk