Kathy Cools opnieuw kandidaat om prinses carnaval te worden

Zaterdagavond wordt in zaal Den Horinck in Zellik de prins of prinses carnaval 2024 van Asse gekozen. Kathy Cools (47) is de enige kandidate, dus als ze voldoende stemmen haalt, krijgt Asse alvast een prinses carnaval volgend jaar.

Kathy Cools is geen onbekende in het carnavalswereldje van Asse. Ze was al eens prinses in Asse in 2003 en 2014. “In die twee jaar dat ik mijzelf prinses mocht noemen, heb ik zo hard genoten dat ik nu voor de derde keer mijn kans wil wagen”, zegt de Assese. Tijdens de verkiezing zaterdag in zaal Den Horinck krijgt ze geen tegenkandidaten. De huidige prins Ivan heeft er al drie termijnen opzitten en mag zich niet opnieuw kandidaat stellen. Toch is de titel nu niet automatisch voor Kathy. Zij moet zaterdag tijdens de verschillende proeven genoeg punten en nadien ook stemmen van het publiek binnenhalen om effectief tot prinses gekroond te mogen worden.

Dat zou op zich geen probleem mogen vormen voor Kathy, die de carnavalsmicroben met de paplepel binnen kreeg. Ze leerde tijdens een activiteit op carnaval ook haar man Kris kennen en samen kregen ze twee dochters, Sanne en Sara, die ook al enkele carnavalstitels veroverden.

Carnaval in Asse ontstond in 1978 en werd een traditie in Asse. Tijdens de coronapandemie werd die traditie wel even onderbroken en daardoor viert de carnavalsraad Raad van Elf nu hun 4 x 11 jarig bestaan. Zaterdag vindt zo de 44ste verkiezing plaats, en op 25 februari 2024 rijdt de 44ste stoet door de straten van Asse. Ook de lokale carnavalsvereniging CV De Plezanterikken waarvan Kathy Cools voorzitter is, blaast 44 kaarsjes uit.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk