15.000ste Opwijkenaar officieel ontvangen

Het is gebeurd! De gemeente Opwijk heeft de kaap van de 15.000 inwoners gerond. Dit heuglijk nieuws kon het gemeentebestuur niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De eer ging naar de echtgenoten Diederick Vandekerckhove en Vera Verelst. Zij komen uit Asse (Krokegem) en zijn sinds juni gaan wonen in de Oude pastoriedreef. Daar hebben ze zich gevestigd naast de oude pastorie waar hun zoon Roel een restaurant gaat uitbaten. De opening daarvan is voorzien in de zomer van 2024.

Diederick Vandekerckhove is officieel de 15.000ste Opwijkenaar. “Ik schreef met als eerste in en was de 14.999ste inwoner,” aldus Vera grappend. “Ondertussen hebben we onze draai al gevonden. Opwijk is veel gemeentelijker dan Asse. De mensen zijn vriendelijk en sociaal contact maken lukt heel goed. Er is ook veel te doen in onze nieuwe gemeente.”

Tijdens de officiële verwelkoming kregen de nieuwkomers een mooie fles wijn en Opwijkse geschenkbonnen ter waarde van 100 euro aangeboden. Het is ook niet zo dat de mensen van de burgerlijke stand met een teller in de aanslag stonden om de 15.000ste inwoner te spotten. De winnende naam werd getrokken uit een aantal mensen, dat zich tijdens de maand juni hadden laten inschrijven in de gemeente. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk