BS De Duizendpootrakkers deed mee aan YOUCA Action Day

Op donderdag 19 oktober 2023 was het de jaarlijkse YOUCA Action Day. “Daar deden wij, GO! BS De Duizendpootrakkers, als werkgever graag aan mee!” aldus directeur Sam Panckoucke.

Ieder jaar engageren zich meer dan 15.000 leerlingen om op die dag, tijdens de schooluren, te gaan werken bij een bedrijf, organisatie, overheid of particulier zoals bij ons het geval was Hun loon, 60 euro per leerling, gaat naar sterke jongerenprojecten wereldwijd. Dit jaar is dat onder andere een project van Plan International in Senegal en België.

Oud leerling Bente Verlinde, laatstejaarsstudente in het Atheneum Vijverbeek Asse, was donderdag aan de slag gaan in de Opwijkse basisschool. In de voormiddag ondersteunde ze er de kleuterafdeling. In de namiddag was ze aan de slag in het 2de leerjaar.

“Dit project heeft alleen maar voordelen. Bente kan proeven van een job in het onderwijs. Het zorgt voor extra handen in de klassen en we steunen daarbij het goede doel. Daarnaast is het altijd fijn om een Duizendpootrakker terug te mogen verwelkomen op onze school!” besluit een tevreden directeur Panckoucke. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk