Goten in Daalstraat keren terug, aanleg van openbare parking start binnenkort ook

Goed nieuws voor de bewoners van de Daalstraat in Teralfene want de goten van de straat, die bij de laatste asfalteringswerken werden dichtgelegd, keren terug. De straat krijgt ook een nieuwe publieke parking op de hoek met de Vogelzangstraat.

In september kreeg de Daalstraat in Teralfene, net als enkele andere straten in de buurt, een nieuw laagje asfalt. Alleen was de aannemer daarbij te ijverig aan de slag gegaan en werden ook de goten aan de kant van de straat dichtgelegd. Met als gevolg dat er bij hevige regenval grote plassen langs de kant van de weg bleven staan. Water dat overigens niet naar het riool kon vloeien, maar na een tijdje gewoon in de ondergrond sijpelde. Enkele inwoners maakten zich hierop zorgen. Zij vreesden dat het water bij hevige regenval hun ondergrondse garage in zou lopen en zou zorgen voor zinkgaten.

Zo ver zal het nu niet komen want schepen van Openbare Werken Tim Herzeel (Open VLD/Open Affligem) laat weten dat de goten binnenkort hersteld zullen worden. “We hebben aan de aannemer gevraagd om de zijstroken tussen de straat en het voetpad opnieuw af te frezen en de goten opnieuw aan te leggen in gietasfalt. Dat staat eind oktober op de planning en zal zo’n 40.000 euro kosten. Sowieso was dit een noodherstel, begin volgende legislatuur zal de Daalstraat volledig heraangelegd worden.”

En de schepen heeft nog meer goed nieuws voor de bewoners van de Daalstraat. Want in 2021 kocht het gemeentebestuur op de hoek van de Daalstraat met de Vogelzangstraat een lap grond voor 135.000 euro met de bedoeling om er een publieke parking aan te leggen. “Ook de aanleg van die parking gaat binnenkort van start. We kiezen voor een aanleg in grindgras. Dat heeft als voordeel dat er geen stof is voor de buurt. Zo zal de parking netjes maar toch groen zijn”, aldus schepen Tim Herzeel.

De publieke parking moet de parkeerdruk in de Daalstraat wat doen afnemen. Aanvankelijk dacht het gemeentebestuur nog aan 25 parkeerplaatsen maar in de definitieve plannen zal er plaats zijn voor twaalf wagens.

Topartikels editie Ninove-Dender