Nona Van Assche weert zich knap op WK Obstacle Run

24ste werd ze op het wereldkampioenschap Obstacle Run in Genk, maar daar kon de 10-jarige Nona Van Assche best mee leven want sommige hindernissen waren niet van de poes. Mama Natalie Verraes: “Nona kon geen van haar drie bandjes houden (iedereen vertrekt met drie armbandjes en elke hindernis die niet gehaald wordt, kost een bandje) omdat sommige obstakels echt te hoog en te ver waren voor haar, als jongste deelnemer. Overigens waren er in haar categorie 72 meisjes!”

“Toch was het voor haar een onvergetelijke ervaring en het smaakt naar meer!” Nona is de dochter van Gerd Van Assche (trainer en speler bij De Sjoeters). Zij zocht en vond met Invictus Erembodegem een club om deze sport te beoefenen.

Zij houdt er een strak trainingsschema op na en op vrijdag 15 september was haar klas, het 5de leerjaar van De Lettertuin op Droeshout en juf Sharon speciaal naar het Thor Park in Genk afgezakt om te supporteren. Misschien kregen daar nog enkele jonge Opwijkenaren de smaak voor de sport te pakken

Ook een van haar coaches, Opwijkenaar Stijn Gilis, nam deel aan dit WK. Hij presteerde eveneens sterk. Op de3km werd hij 18de op 70 deelnemers en op de 15km en in teamrace finishte hij respectievelijk als 10de  en 14de. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk