Levende Boeken brengen echte verhalen in bib

Wie van verhalen houdt en graag nieuwe mensen leert kennen, haast zich op zaterdag 23 september naar de bibliotheek van Grimbergen. Tijdens de ‘Levende Bibliotheek’ leen je er voor één keer geen papieren boeken, maar echte mensen van vlees en bloed.

In een Levende Bibliotheek is er, net als in een klassieke bibliotheek, een catalogus en een bibliothecaris die alles in goede banen leidt. Tot daar de gelijkenis.

‘Levende Boeken’ behoren tot groepen mensen die geconfronteerd worden met vooroordelen, stereotypering en sociale uitsluiting. In Grimbergen kan je op 23 september kennismaken met de Levende Boeken Sabiha, Francis, Natacha en Dominiek. “Hun verhalen zijn heel inspirerend”, zegt Philip Roosen (N-VA), schepen van cultuurbeleid en lener van een Levend Boek. “Ik zou iedereen aanraden om een Levend Boek te lenen dat heel ver van jouw eigen leefwereld staat. Zo verruim je je blik.”

De Levende Bibliotheek is een initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde en de bibliotheek van Grimbergen. “Je kiest een boek op basis van een korte inhoud. Daarna maak je tijdens een kort gesprek kennis met de mens achter dat verhaal”, zegt Aicha Tantawi van Avansa Halle-Vilvoorde. “Het is een heel leuke manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.” Schepen Roosen vult aan: “Onze bibliotheek is een open huis vol verhalen voor iedereen in onze samenleving.”

De Levende Bibliotheek is op zaterdag 23 september doorlopend te ontdekken van 10 tot 13 u. Deelname is gratis. Een gesprek met een Levend Boek duurt 20 tot 30 minuten. Je kan vooraf inschrijven via www.avansa-hallevilvoorde.be (dan ben je zeker van een plekje) of gewoon langskomen de dag zelf.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise