Hopoogstfeest op 17 september

Op zondag 17 september 2023 van 14 tot 17 uur organiseert Vrienden van de Hop in samenwerking met het lokaal bestuur Opwijk en de provincie Vlaams-Brabant het jaarlijkse Hopoogstfeest. Dit happening staat garant voor een leuke namiddag in de natuur.

Net als bij de vorige edities kunnen bezoekers het machinaal plukproces van nabij bekijken. Wie zelf hop komt plukken, ontvangt traditiegetrouw een fles (H)Opwijk Blond. Er is een terras waar Opwijkse biertjes kunnen worden geproefd en Little Dixie zorgt voor een streepje muziek. En de kinderen, die kunnen een duik nemen in een bad vol hop!

Daarnaast zal gareelmaker Jan Longin een demonstratie. Ook al een aanrader om de ambachtsman uit Mazenzele eens aan het werk te zien.

Jan Longin

Locatie: Hopveld Molenkouter – Steenweg op Vilvoorde ter hoogte van nr. 40+ te Opwijk (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk