Winnaars van zoektocht rond ruilbibs gekend

Op zaterdag 10 juni ll. vierden zowel Vlaanderen als Nederland de Dag van de mini-bi(e)b. In Opwijk was deze dag meteen de start van een hele zomercampagne rond de ruilbibliotheek, waarbij ook de zoektocht naar de schatten van Vlieg werd opgenomen.

De Zomer van Vlieg was een fotozoektocht langs de zes ruilboekenkastjes van Opwijk. Doorheen de zomer werden aan de verschillende ruilboekenkastjes gezellige ontmoetingsmomenten georganiseerd met de meters en peters van de kastjes en alle buren die het project genegen zijn

Op het slotmoment van de zomercampagne aan het ruilboekenkastje in Mazenzele van meter Paule Corthier werden de prijzen getrokken van de fotozoektocht. Schepen van Cultuur Jan Couck, zag de voorbije weken een zestigtal formulieren binnenkomen.

Uit de juiste inzendingen werden drie winnaars getrokken. Dat zijn Liz Peeters, Els Van Buggenhout en Lise Ceuppens. Zij waren niet aanwezig, maar  worden op de hoogte gebracht en kunnen hun prijs weldra ophalen in de bibliotheek.

En ja, die boekenkastjes worden wel degelijk gesolliciteerd. Tijdens de trekking kwam een koppeltje langs om een keuze te maken. Duidelijker kon niet en zij konden meteen mee op de foto. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk