Bert Vrijders snelste frikandelfretter van Merchtem

Drie frikandellen naar binnen worstelen binnen de kortst mogelijke tijd, dat was de kermisproef die Simon van frituur ’t Pleintje had bedacht. Grote honger hebben en een curryworst naar binnenslokken kan helpen, twee ook, maar er drie na elkaar ‘opboefen’ daar is kunst- en vliegwerk voor nodig. Op Krekelendrieskermis kan dat allemaal!

Simon bakte en negen dapperen schreven zich in. Dat leverde drie groepen op en bij de eerste reeks zette Koen Carrez een richttijd neer met 1’27’’. In de tweede poule deed Bert Vrijders echter nog iets beter en slikte de laatste hap binnen na 1’18’’. Daarna kwamen drie dapperen uit Mollem in de arena maar zij haalden geen tijd. Zo eenvoudig was frikandellen eten dus niet.

Bert Vrijders kreeg uit de handen van organisator Simon een resem dozen met daarin liefst 400 frikandellen. Bert mag zich tot de volgende kermis de snelste frikandelfretter van Merchtem noemen. Hij heeft nu genoeg voorraad om een poging te doen voor een recordverbetering! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk