De Lustige Wandelaars gingen weer op dauwtrip

Als op vrijdag van de kermisweek de laatste stuiptrekkingen van de nacht overgaan in een ontbolsterende ochtend, dan trekken De Lustige Wandelaars er op uit voor de dauwtrip. Deze wandeling voor vroege stappers is een traditie.

Voorzitter Marc Villé en zijn team zagen om 6 uur ’s morgens meer dan vijftig wandelaars opdagen aan de start bij het lokaal ’t Pandoerken. De tocht ging richting Steenhuffel en daar werd halt gehouden bij Taverne Gertrude.

Willy ‘Bizon’ was hen voorgegaan met koffiekoeken en die gingen er vlot in. Daarna ging het langs de verkavelingsbanen terug richting Merchtem en in het lokaal stond een stapel boterhammen op de hongerige wandelaars, die een twaalftal kilometers achter de kiezen hadden, te wachten. “Met zo veel deelnemers mogen we gerust van een succes gewagen,” aldus de DLW-voorzitter. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk