Op donderdagavond gingen garagerock en schlagermuziek hand in hand

Stoofstraatkermis op donderdag is al even verleden tijd, maar die leemte op de affiche lijkt nu wel definitief ingevuld. Zet op de Varkensmarkt een schlagerzanger aan het werk en laat de rockers hun ding doen voor ’t Karrewiel en er is voor elk wat wils.

De fans van Jo Vally troepten samen rond het podium en schepen van Cultuur David De Valck zong een duet met zijn muzikale vriend Jo Vally. “Jou herken ik met gesloten ogen,” klonk door de luidsprekers en Eddy Wally pinkte een oogje van daarboven en mompelde zowaar “geweldig.” Het publiek zong mee, danste en genoot.

Op het kerkplein werd het muzikale gedeelte op gang getrokken door de Opwijkse Nette Du Bois, die vinylplaatjes draaide en staande voor haar VW-busje het publiek klaarstoomde en voor de intermezzo’s zorgde.

En dan kon het vuur in de pan. Minimaal Dissonant mocht voor eigen volk de spits afbijten en bracht een stevige set met een mix van garagerock, punk en cold wave. Sommigen passanten hoorde deze muziek misschien minder graag maar hij of zij die toch moeite deed om te luisteren konden niet anders dan beamen dat dat viertal, Gerd, The Jerk, Sweet Sam en Mish D, een geslaagde cocktail serveerde. Leadzanger Michael De Neve stak in bloedvorm en de fans, die werden niet ontgoocheld.

The Spanks, dat was pure nostalgie voor heel wat toeschouwers. De groep, die eind van de jaren tachtig stevig aan de weg timmerde, stond er, ondanks enkele nieuwe namen, weer helemaal. Veel mensen waren hiervoor speciaal afgezakt naar ’t Karrewiel. De commentaren logen er niet om en “potverdekke, dit was top,” viel meermaals te horen.  Prima werk dus van Jan Van Den Bergh, Wielle Doutreloigne, Bart Teugels en Michael Dubois.

De derde band, The Tannen Baines Tree, had de weergoden niet mee. Regen was komen opdagen en een felle plensbui zorgde meteen voor een lichtpanne. Niet getreurd echter, het euvel werd vlug verholpen en het trio Pieter Van Kerckhove, Kurt Okens en Noë Leemans, stak de boel meteen in de fik. Water en vuur, dat geeft vonken!

En vuurwerk, dat is iets wat de fans en iedereen op het kerkplein gepresenteerd kreeg. De stem van Pieter klonk zoals in zijn beste dagen, Noë dwong de snaren van zijn gitaar tot het uiterste en Kurt Okens ramde zijn drumstel bijna uiteen. Regen of geen regen, rocken zouden ze!

Net zoals het gelegenheidsorkest op woensdag is met ‘Merchtem Sjeekt’ de eerste steen gelegd voor alweer een blijvend item op de kermisaffiche. Goed gedaan van Wim “The Shaker” De Ridder en Pieter Van Kerckhove. Muziek loopt toch al als een rode draad door de kermisaffiche en zo’n avondje stevige muziek op een ideale spot als het kerkplein, kan er best bij en is mogelijk in Merchtem. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk