Politie waarschuwt: “Respecteer eenrichtingsverkeer op jaagpad anders komt er betonblok”

De politie van Grimbergen waarschuwt de inwoners om het eenrichtingsverkeer op het jaagpad in Humbeek te respecteren. De uitzonderlijke maatregel werd ingevoerd, zodat automobilisten niet te ver moeten omrijden, nu de brug in Humbeek Sas defect is na een aanvaring.

“De Vlaamse Waterweg heeft aan de getroffen bewoners van Humbeek een uitzonderlijke gunst verleend”, meldt de politie. “Deze houdt in, dat je met je gemotoriseerd voertuig van Humbeek brug naar het Tresignieplein mag rijden via het jaagpad. Hier wordt een snelheidsbeperking opgelegd van 30 kilometer per uur”, klinkt het in een bericht van de politie.

“Wegens veiligheidsredenen, is er eveneens eenrichtingsverkeer ingevoerd, met uitzondering voor fietsers en voetgangers. Bij controle van onze diensten, bleek dat 90 procent van de gecontroleerde voertuigen van Vilvoorde naar Humbeek rijden. Dit kan niet de bedoeling zijn. Indien de voorwaarden niet gerespecteerd worden, zullen er maatregelen genomen worden. Het zou jammer zijn dat er een betonnen blok komt te staan, zodat er helemaal geen voertuigen meer door kunnen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise