WC De Sportvrienden Mazenzele met 73ste Sint-Pietersprijs wielrennen

Mazenzelekermis komt er aan binnenkort en dat feestweekend begint traditioneel met koers. Wielerclub De Sportvrienden zijn op vrijdagavond 4 augustus ondertussen al aan de 73ste editie van de Sint-Pietersprijs voor elite zonder contract en beloften toe. Koersdirecteur Aaron De Coninck: “Voor de eerste keer in de historiek van deze koers zal de aankomt liggen op de historische Dries, pal in het centrum van Mazenzele!

Door wegaanpassingen, lees versmallingen, in de Verlorenkostbaan dienden we ons vertrouwd parcours aan te passen. Door die veranderingen in voornoemde straat is het onmogelijk om daar een peloton renners door te sturen zonder dat hun veiligheid in het gedrang komt. Er wordt gereden via de Vossestraat richting Steenweg.

Daarna gaat het langs de Opwijksestraat en Mazelstraat richting Droeshoutstraat met Dorekensberg, die nu in afdalende richting wordt genomen. Vervolgens worden volgende straten aangedaan: Nanovestraat, Hulst, Steenweg op Vilvoorde, Langeveldstraat, Weyenberg, Vossestraat, Sultveldstraat en tot slot de aankomst op de Dries. Op die laatste plek zijn er op oneven ronden ook punten te verdienen voor “de bergprijs.” De renners rijden 13 ronden van iets meer dan 8,5 km.”

Er is echter meer dan koers met Mazenzelekermis. Op die 4de augustusavond is er naast de avondmarkt ook nog een baksschiettoernooi bij Den Bruinen en om 22 uur kan men er in de zaal nog uit de bol gaan op de fuif van…De Sportvrienden.

Zaterdag 5 augustus is er een beachvolleybaltornooi in de Kleine Deugd en een kermiscafé annex tentoonstelling in De Kersenpit. ’s Avonds zijn er op het kerklplein optredens van Ziva en Belpopband, gevolgd door een dj-set.

Op zondag kan met het WK wielrennen volgen op een groot scherm op het kerkplein waar er ook een summerbar is. Op maandag 7 augustus wordt het drukke programma afgesloten met de 58ste Grote Jaarmarkt met een waaier van activiteiten. Hopelijk zijn de weergoden de organisatoren gunstig gezind. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk