Geuzeneuze presenteert twee nieuwe bieren tijdens Merchtemkermis

Geproefd en tchak! De stempel met “Goedgekeurd” mag met volle overtuiging neergeplant worden op de flesjes van de nieuwe brouwsels van Geuzeneuze. De Merchtemse bierclub, die ondertussen toch al meer dan tien jaar bestaat, pakt met Merchtemkermis uit met twee nieuwe worpen, namelijk een Tripel Neus en Zomer Neus. Die Tripel Neus was er ook vorige zomer al.

Vrijdagavond 28 juli werden de nieuwe bieren voorgesteld in het A. De Boeckhuis, de ondertussen vertrouwde stek van Geuzeneuze. Burgemeester Maarten Mast en schepen David De Valck kwamen mee proeven en ook zij waren vol lof over de nieuwe Neuzen.

Beide bieren werden gebrouwen in de Brouwkeet in Baasrode door ex-bestuurslid/medestichter en ondertussen volwaardig brouwer, Nicolas Vermeren. “De bieren werden eerder dit jaar gebrouwen. De Tripel Neus is een eerder donker bier met een stevige body en alle ingrediĂ«nten van een volmondige en  uitgebalanceerde Tripel.

De Zomer Neus is een lichtblond biertje van 5,5° met een fruitige hoptoets. Het is vlot en fris, kortom een perfect terrasbiertje voor directe consumptie. Van beide bieren werden elk 200 liter gebrouwen,” aldus Vermeren.

Geuzeneuze-voorzitter Kris Van Buggenhout is blij dat de biervereniging weer in het A. De Boeckhuis terecht kan voor de vijfdaagse bierparade van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 augustus. Een parade van edel vocht mag men het terecht noemen.

“We bieden een uitgebreide kaart aan van meer dan vijftig bieren. Daarbij zit uitzonderlijke oude geuze, kriek, lambiek, speciale blends en speciale bieren in grote flessen. Brouwerijen in de focus zijn Het Nest, De Vlier en Brouwkeet. Dit gamma kan gedegusteerd worden op ons terras en deze keer in een groene omgeving,” aldus Kris, die de gemeente ook nog bedankte voor de steun. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk