Droeshout Koerse was vlammen geblazen, zeker bij de mannen!

De Wielervrienden Droeshout organiseerden voor de tweede keer Droeshout Koerse. Die Funwedstrijden voor heren en dames vielen samen met de dorpskermis. Bij de mannen stonden 50 renners aan de start, maar in feite waren er nog meer gegadigden om mee te koersen. De organisatoren moesten zich echter aan hun limiet houden.

Al die mannen, die tijdens de week veel met de koersfiets op de baan zijn en een stukje kunnen fietsen of denken hard te kunnen rijden, gooiden er meteen de beuk in. Resultaat van dat laatste was dat na enkele ronden al het kaf al van het koren was gescheiden. Uiteindelijk werd het een groepsspurt en daarin toonde Gianni Cooman zich de snelste, voor Glenn Buyl en Jochem Vermeir. Zij mochten het podium van Brussel-Opwijk op.

Bij de dames verschenen slechts acht dappere meiden aan de start. Het ging er minder hard aan toe maar toch bleef ook hier de groep niet samen. Daar won Payne Antigone de spurt met drie, voor Els Goris en Reine Slegers. Lotte Van Cant finishte als eerste Opwijkse. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk