Deze zomer vliegt Vlieg in Opwijk rond de ruilbibliotheek!

Op zaterdag 10 juni 2023 vierden zowel Vlaanderen als Nederland de Dag van de mini-bi(e)b.” In Opwijk is deze dag de start van een hele zomercampagne rond de ruilbibliotheek, waarbij ook de zoektocht naar de schatten van Vlieg wordt opgenomen. Hopelijk krijgen we deze zomer veel dagen waarop vliegen rondzoemen en vlinders rondfladderen,” aldus schepen van Cultuur Jan Couck.

De start van ‘Ruilbibliotheek in de bloemen gezet” werd gegeven aan ruilboekenkast van meter Nathalie aan het Lokaal Dienstencentrum Den Hopstaak, Kloosterstraat 75 te Opwijk. Daar zorgde creatieve duizendpoot Jessica Raes voor een vertelmoment dat zowel door jong en oud fel werd gesmaakt.

“En dan is er ook de zomerzoektocht,” vervolgt Couck. “Van zaterdag 10 juni tot en met donderdag 31 augustus 2023 loopt de Zomer van Vlieg met een fotozoektocht langs de zes ruilboekenkastjes van Opwijk. De zoektocht kan zowel met de fiets als te voet (eventueel in verschillende etappes) afgelegd worden.

Deelnemingsformulieren zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, via de gemeentelijke website en het gemeentelijk infoblad. De eerste 100 deelnemers die hun ingevulde formulier binnen brengen in de bibliotheek, krijgen onmiddellijk een gadget van Vlieg. Alle formulieren die voor 26 augustus 2023 worden ingeleverd, komen daarenboven in aanmerking voor een van de grotere aangepaste prijspakketten.”

Doorheen de zomer worden aan de verschillende ruilboekenkastjes gezellige ontmoetingsmomenten georganiseerd met de meters en peters van de kastjes en alle buren die het project genegen zijn. Iedereen is welkom voor een babbel en een drankje:

• Zaterdag 17 juni om 14 uur aan het kastje van Kerseveldmeers bij Katrien en Sarah.

• Zaterdag 1 juli om 14 uur aan het kastje op het kerkplein in Droeshout bij Elwyn.

• Zaterdag 22 juli om 14 uur aan het kastje op het pleintje van de Bunderstraat bij Els en Elsie.

• Zondag 6 augustus om 14 uur aan het kastje op het rondpunt Ringlaan/Steenweg op Merchtem

bij Bettie.

• Zaterdag 26 augustus om 14 uur aan kastje bij De Kersenpit, Dorp 46 in Mazenzele bij Paule.

Die laatste zaterdag is ook het slotmoment van de zomercampagne en worden ook de prijzen getrokken van de fotozoektocht. Winnaars die niet aanwezig zijn, worden op de hoogte gebracht en kunnen hun prijs op een later moment ophalen in de bibliotheek. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk