Buitenspeeldag was topper in Opwijk

Woensdag 19 april 2023, ging de Buitenspeeldag door in Vlaanderen en ook in Opwijk was dat het geval. Er waren goede afspraken gemaakt met de weergoden en het park van Hof ten Hemelrijk en de Borchtsite baadde in een zee van zon.

De actie opgezet voor kinderen om hen te stimuleren om buiten te spelen en de TV, PC, tablet of smartphone voor één keer links te laten liggen was een succes.

De gemeentelijke sportdienst en de gemeentelijke jeugddienst hadden tal van leuke activiteiten voor de Opwijkse jeugd voorzien en zeker een vijfhonderdtal kinderen kwam er zich uitleven. Men bleef er verstoken van de gure wind en dat zorgde voor niets anders dan blije gezichten bij de kinderen en ouders en/of grootouders.

Ook de kleuters werden niet vergeten, maar bij zo’n geweldige namiddag zeggen foto’s altijd meer dan woorden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk