Fiberklaar rolt glasvezelnetwerk verder uit

Fiberklaar rolt zijn open glasvezelnetwerk verder uit in Vlaams-Brabant. Ditmaal zijn buurgemeenten Grimbergen en Meise aan de beurt.

Het aansluitbare gebied in Grimbergen omvat een potentieel van 6.900 aansluitingen. In Meise gaat het om 6.300 aansluitingen. Inwoners kunnen via de adreschecker op de website van Fiberklaar nagaan of hun woning zich in het aansluitbaar gebied bevindt en dus in aanmerking komt voor een gratis huisaansluiting (www.fiberklaar.be/grimbergen of www.fiberklaar.be/meise).

Wanneer twintig procent van de inwoners in het aansluitbare gebied in Grimbergen en Meise zich voor 29 mei registreert voor een gratis huisaansluiting, start de aannemer effectief met de aanleg van het netwerk. Registreren kan via de website van Fiberklaar of tijdens de huisbezoeken die in beide gemeenten zullen plaatsvinden. Inwoners in het aansluitbare gebied kunnen zich nog voor een gratis huisaansluiting aanmelden zolang de werken in de buurt aan de gang zijn.

Door middel van een “fibercontactdoos” die in de woning wordt geïnstalleerd, worden inwoners aangesloten op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar. Deze aansluiting brengt geen kosten met zich mee, is zonder abonnementsverplichting en heeft daarnaast ook geen invloed op de bestaande aansluitingen of internetabonnementen.

Het open netwerk dat Fiberklaar aanlegt en beheert maakt het mogelijk voor alle internetproviders die dit wensen om via dit netwerk, diensten aan te bieden. Inwoners hebben dus vrije keuze of, en wanneer ze een fiberabonnement afsluiten bij de provider die het meest aan hun wensen voldoet. Momenteel bestaat het lijstje van deelnemende internetproviders uit edpnet, Mobile Vikings, Multifiber, Proximus en RapidXS. Verwacht wordt dat hier binnenkort nog providers aan worden toegevoegd.

Op 12 mei organiseert Fiberklaar een fysiek infomoment in Grimbergen in cultuurcentrum Strombeek, gevolgd door een online infomoment op 23 mei. Inwoners van Meise kunnen op 10 mei terecht voor een fysiek infomoment in Den Boomgaard en een virtueel infomoment op 16 mei.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise