Project Krasse Buurt 2022

Het Lokaal Dienstencentrum Den Hopstaak (Welzijnsvereniging OPcura, Zorgcampus Kloosterstraat) lanceerde voor het achtste jaar op rij “Krasse Buurt”. Met dit project wil LDC Den Hopstaak thuiswonende ouderen uit Opwijk ondersteunen. Inwoners uit de gemeente worden hierbij aangespoord om een bezoekje te brengen aan een oudere buur

Deze achtste editie vond plaats op vrijdag 25 november en zaterdag 26 november 2022. Dit jaar kon men een oudere buur verrassen met een zoet gebaar. In totaal kregen 194 ouderen een bezoekje. Daarnaast werden een aantal anderen uitgenodigd door de Bib om er hun taartje op te eten, gevolgd door een rondleiding. Er is ook nog een bezoek voorzien bij de Wereld van Indra.

Zowel de (krasse) buurtbewoner als de oudere ontving van Den Hopstaak een kraslotje als bedanking voor zijn deelname. De deelnemers maken hierbij kans op een waardebon, te spenderen bij Opwijkse handelaars.

Peter Beerens, voorzitter van OPcura: “Als Lokaal Dienstencentrum willen we thuiswonende ouderen of inwoners in kwetsbare situaties in Opwijk gans het jaar ondersteunen. Er bestaan al heel wat initiatieven zoals Hoplr of lokale Facebookpagina’s waar mensen een hulpvraag kunnen stellen, maar voor onze (kwetsbare) ouderen is de digitale kloof vaak te groot.

Daarom willen we de buren aanspreken om zich, via een sticker op de brievenbus of het raam, kenbaar te maken als ‘Krasse Buur’. Met andere woorden een buur waar bejaarde buren gerust mogen aanbellen wanneer ze hulp nodig hebben of om gewoon eens een babbel te doen. Het is veel aangenamer wonen in een buurt waar buren voor elkaar iets (kleins) kunnen betekenen. Een klein gebaar, een groot verschil!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk