Temperatuur in sporthal en zwembad in Asse gaat naar beneden

De gemeente Asse gaat besparen op het energieverbruik in het zwembad en in de sporthallen. De temperaturen van het water en de verschillende ruimtes gaat tussen de 0,5 en de 5 graden lager. Schuifdeuren zullen nog maar voor de helft open gaan.

De stijgende energieprijzen wegen steeds meer op d financiën van de gemeente. De grote sporthallen en het zwembad in het bijzonder zijn grote energieverslinders. Om de kosten te beperken dringen zich energiebesparende maatregelen op.

In het kinderzwembad wordt de temperatuur van het water verlaagd naar 30 graden en in het groot bad wordt de tempratuur afgesteld op 28 graden. De temperatuur daalt met een halve graad. De temperatuur in het zwembadgebouw en de kleedkamers daalt met één graad tot 29 graden. Het water in de douches zal worden verlaagd tot 32 graden, een daling van vijf graden. Dit wordt ook de nieuwe temperatuur in de douches van de sporthallen. Nog in de sporthalen daalt de omgevingstemperatuur met twee graden naar zestien graden. In de kleedkamers wordt de nieuwe temperatuur 21 graden. Ook de schuifdeuren komen met direct op winterstand waardoor ze nog maar voor de helft zullen openen. Met deze maatregelen hoopt e gemeente de energiekosten in de sportinfrastructuur terug te dringen met een minimale impact voor de gebruiker. Omliggend gemeentes hebben reeds beslist hun zwembad tijdelijk te sluiten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk