Parking Krekelendries geopend

Er is opnieuw meer plaats om de auto te stallen want de parking Krekelendries, gelegen in het centrum van Merchtem, is sinds eind november compleet afgewerkt. Het terrein is volledig gerealiseerd met waterdoorlatend materiaal en de 75 parkeervakken zijn aangelegd in grasdallen. Het water van de kolken wordt opgevangen in een Wadi en kan ter plaatse infiltreren. Voor de heraanleg waren er 60 parkeerplaatsen ter beschikking en met die nieuwe bovenlaag is nu komaf gemaakt met putten en plassen.

Er zijn 4 parkeerplaatsen voor mindervaliden, 2 laadpunten voor elektrische voertuigen, een fietsenstalling vooraan op de parking en ook een fietspad in kleiklinkers met verbinding naar Langensteenweg en Kattestraat. De aanplanting van het groen is uitgevoerd door de medewerkers van de gemeentelijke dienst uitvoering. Vanaf donderdag 8 december wordt de verlichting geplaatst. Het totale kostenplaatje komt op een 325.000 euro. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk