Kunstendag voor Kinderen 2022

Op zondag 20 november 2022 wordt de 11de editie van Kunstendag voor Kinderen gevierd en die staat helemaal in het teken van ‘Natuur’ en ‘Natuurtalenten’.

Schepen van Cultuur Jan Couck: “Op deze dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. GC Hof ten Hemelrijk biedt in samenwerking met Dienst Jeugd twee originele activiteiten aan. Iedereen is van harte welkom!”

Puurlain – Rode Aarde

Boven op een grote bol ontstaat langzaam een nieuwe wereld. Een droomplek met glooiende heuvels, grillige bergen, borrelende bronnen, veilige havens en wilde wouden. Iedereen die wil meespelen, boetseert uit gele, zwarte, witte en rode klei aan een wereld vol verrassingen. Rode aarde is een belevingsinstallatie om samen te spelen, te creëren en te dromen over een mooiere aarde. Droom jij mee?

Gratis en doorlopend van 10.30 tot 12.30 u. en van 13.30 tot 15 u voor de leeftijden vanaf 5 jaar. Locatie: Zaal De Schuur GC Hof ten Hemelrijk – Kloosterstraat 7 – 1745 Opwijk.

Amadeo Kollectif – Atelier Amadeo

Met Atelier Amadeo ligt een idyllisch klanklandschap met prachtige muziekinstrumenten aan je voeten. Het landschap bestaat uit verschillende instrumenten die op bepaalde manieren geplaatst worden. Zo ontstaan er bomen en plantjes, bergen en weggetjes, maar ook industriële elementen.

De begeleid(st)ers nemen kinderen of jongeren mee op ontdekkingstocht door het landschap. Aan de hand van de landschapselementen en geluiden bouwt de groep samen een verhaal op of experimenteren ze met de instrumenten.

Gratis en doorlopend van 10.30 tot 12.30 u. en van 13.30 tot 15 u. Voor leeftijden van 2,5 tot 12 jaar. Locatie: Zaal Het Bakhuis – GC Hof ten Hemelrijk – Kloosterstraat 7 – 1745 Opwijk. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk