Boekvoorstelling Luc-Peter Crombé “In de naam van de Vader, de Vrouwen en de Kunst”

Op dinsdag 22 november 2022 om 20.30 uur, wordt het ongetwijfeld een boeiende avond in Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk (De Schuur), Kloosterstraat 7 te Opwijk met de boekvoorstelling van “In de naam van de Vader, de Vrouwen en de Kunst.” Auteur Tim F. van der Mensbrugghe en Rik Torfs zijn de vertellers van dienst. Ook Dominique Crombé, de zoon van het hoofdpersonage in het boek, zal aanwezig zijn.

Was hij een kloosterbroeder die toevallig schilderde? Of was hij een kunstschilder die toevallig in een klooster woonde? Het opmerkelijke leven van Luc-Peter Crombé, geboren in Opwijk, werd onlangs beschreven in het boek “In de naam van de Vader, de Vrouwen en de Kunst” door journalist en auteur Tim F. van der Mensbrugghe.

Ondanks zijn gelofte van kuisheid kon Crombé het vrouwelijk schoon niet weerstaan. De lijflijke lust vond zijn weg naar zijn leven – hij kreeg twee kinderen – én naar zijn schilderijen, die in het klooster verkocht werden om de zwarte kas te spijzen. Tot op de dag van vandaag probeert zoon en erfgenaam Dominique – met behulp van Rik Torfs – die schilderijen weer in zijn bezit te krijgen.

Rik Torfs (foto KU Leuven)

Rik Torfs fileert op geheel eigen wijze het verplichte celibaat, de wanpraktijken in het klooster tussen de jaren 50 en 70 en de naweeën van een lange geschiedenis van misbruik. Het wordt zeker een boeiende avond, dus niet te missen.! Het boek werd uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts. Het is ook verkrijgbaar na de lezing. Er is ook mogelijkheid tot nabespreking.

Gratis ingang. Plaats reserveren via https://reservaties.opwijk.be (eb).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk