Verlichte tractorparade voorgesteld

Het is nog even wachten maar ook dit jaar zal weer een verlichte tractorparade door de Merchtemse straten kronkelen. Dat het in 2021 een succes was hoeft geen betoog, de whow’s en whaw’s waren niet uit de lucht en de sociale media kraakten onder de tsunami van foto’s. Nog even geduld, op zaterdag 10 december is het terug zover. Op woensdag 20 oktober werd alvast het startschot gegeven met de symbolische plaatsing van een verlichte trekker voor de showroom van medesponsor, de firma Thomas.

Na het grote succes van vorig jaar, staken de Tractorvrienden van Ossel, de Landelijke Gilde Brussegem-Merchtem en de Groene Kring (Noordwest Brabant) de hoofden weer bij elkaar voor de organisatie van een tweede editie van de verlichte tractorparade Groot-Merchtem. Dit gebeurde in samenwerking met het gemeentebestuur en enkele lokale sponsors.

De start ligt dit jaar op Leireken in Peizegem en wordt gegeven om 18uur. Woordvoerder Dirk Van Doorslaer: “De rit is ongeveer 20km lang en het maximum aantal deelnemers is vastgelegd op 50. De parade trekt eerst nog door het centrum van Peizegem om dan zo via de Galgestraat richting Merchtem te rijden. Ook het WZC Ter Stelten en WZC Martinas worden niet vergeten.

Verder doen we een groot deel van het centrum aan. Vervolgens gaat het richting Brussegem en worden ook Ossel en Hamme op onze parade getrakteerd. Het eindpunt is rond 21 uur voorzien in de Feestzaal Brussegem. Iedereen is er van harte welkom om net als in Peizegem de versierde tractoren te komen bewonderen. Een hapje en een drankje zal er ook zijn. Hiermee hopen wij het eindejaar in Merchtem op gezellige en leuke manier op gang te trekken.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk