Vrachtwagen zakt door voetpad in Nieuwstraat

De chauffeur wou zich donderdagvoormiddag omstreeks 10.30 uur ter hoogte van de verkeerslichten aan VLS De Kleine Wereld aan de kant zetten om een ambulance door te laten toen het rechtervoorwiel door het voetpad zakte. De vrachtwagen zakte tot aan de bumper weg in de bodem en kon niet zelf vertrekken. 

“Er is momenteel een takeldienst onderweg om de vrachtwagen te takelen. Maar uiteraard zorgt dit voorval voor veel hinder op de Nieuwstraat richting Asse. Er is een rijstrook beschikbaar waar agenten het verkeer beurtelings laten passeren”, geeft Fred Scrayen van politiezone AMOW als uitleg.

Als de vrachtwagen getakeld is, zal bekeken worden hoe groot de schade aan het voetpad is. Er zal onderzocht worden waarom de vrachtwagen kon wegzakken. In afwachting van een herstelling zullen nadarhekken rond het gat geplaatst worden aangezien dit een drukke oversteekplaats voor schoolkinderen is.

Omstreeks 13 uur was de vrachtwagen getakeld en was de rijbaan opnieuw vrij. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen onderspoeling van het voetpad of de weg zou zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk