Leerlingen VBS Prinsenhof winnen hoofdprijs op schoolschaaktornooi

Vier leerlingen van de vrije basisschool Prinsenhof in Grimbergen hebben zopas de hoofdprijs gewonnen op het schoolschaaktornooi.

De vier jongens, Mykyta, PacĂ´me, Alexandr en Willem, die elkaar leerden kennen op de schoo,l namen voor de eerste keer deel aan het tornooi en kaapten meteen de hoofdprijs weg. Twee van de vier jongens (Mykyta en PacĂ´me) volgen elke zondag reeds schaakles bij Jeugdschaak BelgiĂŤ in Strombeek.

PacĂ´me heeft eigenlijk het idee gehad om een ploeg met VBS Prinsenhof te vormen, en hij wist al dat Alexandr en Willem redelijk goede schakers zijn. PacĂ´me heeft daarna een paar trainingsessies tijdens de middagpauze en op woensdagnamiddag ingepland. Met succes dus. Extra kers op de taart is dat dankzij deze overwinning VBS Prinsenhof nu ook gekwalificeerd is voor het Belgisch kampioenschap schoolschaak.

De school biedt al enkele jaren de mogelijkheid aan de kinderen om tijdens de middagpauze te schaken. VBS Prinsenhof wil hier mee inzetten op talentontwikkeling en welbevinden van de leerlingen. “We zijn dan ook bijzonder fier dat onze vier leerlingen het zo goed hebben gedaan op dit kampioenschap en zijn nu al klaar om ze naar de overwinning te juichen op het Belgisch kampioenschap”, laat de directie weten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise