Gasthuisstraat en deel Tuinwijk worden fietsstraat

Het kruispunt van Huinegem met Steenweg is een knelpunt voor fietsers. Het gedeelte Huinegem tussen de Gasthuisstraat en Steenweg is zeer smal en het zorgt er samen met de steile hellingsgraad voor dat fietsers zich hier onveilig voelen. Om een veilig alternatief te bieden, richt de gemeente Asse de Gasthuisstraat en Tuinwijk, tussen Mollestraat en Gasthuisstraat, in als een fietsstraat. Op die manier takken ze perfect aan op Mollestraat en Prieelstraat, beiden nu al een fietsstraat.

Dit betekent dat fietsers de volle breedte van de rijbaan mogen gebruiken in eenrichtingsstraten of de rechterhelft ervan in tweerichtingsstraten. Motorvoertuigen hebben toegang tot de fietsstraat, maar mogen er geen fietsers inhalen. De snelheid ligt er niet hoger dan 30 km/u.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk