Infostaketsels verdwijnen met kwinkslag

Wie een van deze dagen de Opwijkse invalswegen aansnijdt, kan er niet naast kijken. De houten infostaketsels (5) zijn voorzien van een ludieke afscheidsboodschap. Vanaf september 2022 worden alle constructies definitief weggehaald.

Schepen van Cultuur Jan Couck: “Door de installatie van zes nieuwe informatieve ledschermen, verspreid over het grondgebied, verminderde de functionaliteit van de infostaketsels enorm. Bovendien was het een zeer intensief arbeidsproces om de info (voornamelijk activiteiten) te actualiseren en ter plaatste aan te brengen.

De digitale ledschermen zorgen voor een grotere bereikbaarheid van de berichtgeving, in een visueel aantrekkelijke en kleurrijke vormgeving met bovendien heel wat toepassingsmogelijkheden. Hiermee zet de gemeente Opwijk een verdere stap in de digitalisering van haar werking.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk