Geuzeneuze presenteert Tripel Neuzeke

Het blijft nieuwe bieren regenen en dus kon ook biervereniging Geuzeneuze niet achterblijven. Ter gelegenheid van Merchtemkermis presenteert voorzitter Kris Van Buggenhout met zijn team een “Tripel Neuzeke”. Dit kadert in de rij van de eerder verschenen Merchtems Neuzeke en Merale. “Het is deze keer een bleke tripel geworden van 8,5°. Daarvan is 200 liter gebrouwen in de Brouwkeet te Baasrode en dat alles met Belgische hop.”

“Geuzeneuze viert dit jaar zijn tienjarig bestaan en ik denk te mogen zeggen dat we ondertussen toch al een mooi parcours aflegden. We begonnen in Zaal Harmonie, stonden verschillende jaren op de Varkensmarkt met Merchtemkermis en hebben nu onze stek gevonden in het A. De Boeckhuis. Ook deze kermis houden we hier op zaterdag, zondag en dinsdag ons bierterras.”

“In ons jubileumjaar presenteren we niet alleen de Tripel Neuzeke maar zijn we ook in onze bierschatkamer gedoken. De voorbije jaren hebben we een voorraadje opgespaard van grote bieren en geuze en daar gaan we nu het stof van afborstelen. De echte bierliefhebber gaat ongetwijfeld zijn hartje kunnen ophalen. Ook onze tripelbrouwer Nicolas Vermeren, een ex-bestuurslid, krijgt een podium. Hij zal hier eveneens zijn bieren voorstellen waaronder “Sloep”, een licht blond biertje met een fruitige hopsmaak.”

Brouwer Nicolas Vermeren presenteert zijn “Sloep”

De presentatie liet alvast het beste verhopen. Het Triple Neuzeke is verkrijgbaar in flesjes van 33cl. Het zal ook te koop zijn per 6, 12 of 24 stuks voor respectievelijk 15, 25 en 40 euro. Een Tripel Neuzeke aan de toog kost 3,50 euro. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk