Realistische werkomgeving bij VKO Opwijk beloond

Voor het project “Inrichten realistische werkomgeving voor alle leerlingen van het 3de tot en met het 7de jaar van domein zorg en welzijn” krijgt VKO Bovenbouw uit Opwijk 2.571 euro steun van de Provincie Vlaams-Brabant.

Via dit project gaat VKO Bovenbouw materialen aankopen waarmee ze op het schooldomein kennis en vaardigheden kunnen oefenen die hen een voorsprong geven bij stages. Daarmee kunnen ze zelf de richting aantrekkelijker maken voor mogelijke nieuw instromende leerlingen en kunnen ze zelf aan leerlingen van andere studiedomeinen of aan volwassenen van buiten de school tonen wat zij in hun mars hebben.

De provincie Vlaams-Brabant investeert 29.314,7 euro in acht innovatieve projecten van scholen uit Diest, Leuven, Opwijk, Roosdaal, Wemmel en Zaventem en van de organisatie MD Management. Daarmee steunt ze creativiteit, techniek en innovatie in het onderwijs.

“Vlaams-Brabant is een creatieve en dynamische regio. Innovatie is de motor van ontwikkeling. En onderwijs is de ideale plaats om die vernieuwing aan te moedigen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs. “Daarom investeren we in onderwijsinstellingen, leerkrachten en leerlingen die uitdagingen aangaan, inspelen op recente ontwikkelingen en problemen op een creatieve manier proberen op te lossen. Op die manier komen de leerlingen met een stevige bagage op de arbeidsmarkt.” (eb)
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk