Zondag Sint-Pauluspaardenprocessie in Opwijk

Na een “gedwongen” onderbreking van twee jaar is de Sint-Pauluspaardenprocessie terug van weg geweest. Dag van afspraak, zondag 26 juni en dat voor de 120ste keer!

Maandenlang al is het Sint-Pauluscomité met veel enthousiasme bezig om dit gebeuren terug op te bouwen en voor te bereiden. En dat blijft altijd een serieuze hap want in de processie zijn er diverse praalwagens te bewonderen, lopen een duizendtal figuranten mee maar blijven de paarden een centrale plaats innemen. Eregast op deze editie van de processie is pastoor Dirk De Gendt.

De processie start om 15 uur op het Heiveld. De omloop is om en bij de 2 km en de processie gaat langs volgende straten: Heiveld, Markt- en Fabriekstraat, Ringlaan, Broekstraat, Steenweg op Merchtem, Sint-Paulusbaan, Nanove-, Gasthuis- en Kattestraat. Het eindpunt is traditioneel de dekenij op de Singel. Na de processie is er voor alle deelnemers een “verbroederingsfeest” op de binnenkoer van het Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be