Mirakels bij MAI voor bouw nieuwe school!

Mirakels gebeuren nog in Opwijk, vraag dat maar eens aan Hilde Aelbrecht, de directeur van het Maria Assumpta Instituut, kortweg het MAI. Zij mocht op vrijdag 20 mei het nieuws wereldkundig maken dat er een compleet nieuwe school komt. In de buurt van 2025 hoopt men daar te landen.

“Die nieuwbouw komt niets te vroeg,” aldus Aelbrecht. “Het is mooi om telkens van iedereen te horen dat het bij ons een toffe school is, er een goed team staat maar het spijtig is dat de infrastructuur te wensen overlaat! Maar wat dat laatste betreft lacht de toekomst ons nu toe.”

“Het lijstje met aanpassingen werd alsmaar groter, het kostenplaatje groeide stevig aan maar plots kregen we een reddingsboei toegeworpen door de zusters van H. Vincentius A Paulo. Het was een godsgeschenk dat zij ons op een nieuwe locatie, een stuk grond op de kloostersite, ter beschikking stelden voor een nieuwe school. Het volgende wonder kwam uit de hoek van de Aartsbisschoppelijke Colleges en Gestichten van de Provincie Brabant dat onze financiële partner werd. Om het mirakel helemaal compleet te maken kregen we door de toewijzing van het huursubsidiedossier – een initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts – een som van 6 117 000 euro! Belfius kwam aan boord om alles in goede banen te leiden en de architecten van LOW uit Antwerpen tekenden de plannen. De school en de externe partners zetten nu samen hun schouders onder dit project van zo’n tien miljoen euro.”

Burgemeester Inez De Coninck, zelf architect van beroep, liet weten dat er voor de bouw gekozen werd uit vier ontwerpen. “Er werd geopteerd voor LOW en dat ziet er goed uit.”

Bij de voorstelling van het ontwerp gaf architect Stijn Cockx mee dat het idee is ontstaan om van het gebouw een soort ommuurde tuin te maken, met de gebouwen als de muren. “Compacteren bij het bouwen, weinig verharden en een grote ondergrondse sporthal.”

“Hiermee komt voor iedereen een droom uit, maar vooral voor de leerlingen zal elke dag weer een droom zijn om naar de school te komen,” aldus een dolgelukkigedirecteur Hilde Aelbrecht.

Op de foto van links naar rechts: Iwein Van Driessche (voorzitter schoolbestuur), burgemeester Inez De Coninck, Daniël Poelman (Aartsbisdom Mechelen), Eric Vleminckx (Belfius), directeur Hilde Aelbrecht, Olivier Vandenbroucke (Belfius) en LOW-architecten Stijn Cockx en Clara Vermeiren. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk