Geboortebos 2020 ingehuldigd

Het pas aangeplante Mergelputbos in Brussegem werd nu ook officieel het geboortebos voor de Merchtemse kindjes geboren in 2020. Zaterdagvoormiddag op 22 mei werd daar het bord, met daarop alle namen van de 204 kinderen die in dat jaar geboren werden in Merchtem, voorgesteld. De meisjes waren daarbij in de meerderheid met 109 tegenover 95 jongens. En het dient gezegd dat ook de schepenen Julie Asselman en Toon Luypaert daar toe bijdroegen.

Alvorens het bord te onthullen werd ook nog een symbolische boom geplant. Burgemeester Mast hield die recht en schepen van Gezin Lien Casier mocht de put dichtgooien. De burgemeester benadrukte nog eens dat de gemeente blijft investeren in groen en dat men meer dan op schema zit om tegen het einde van deze legislatuur één boom per inwoner geplant te hebben.

Naast het traditionele drankje voor iedereen kregen alle kindjes nog een balletje aangeboden met daarop hun geboortejaar. Het waren de balletjes die in de kast gebleven waren van de afgelaste balletjesworp van de door corona niet doorgegane kermis van 2020. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk