Serenade van Harmonie voor Jules en Jeanine

Tromgeroffel, een paar stevige marsen en een swingende ‚ÄúCongratulations‚ÄĚ, op die manier bracht de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, na de repetitie, hulde aan zijn voorzitter Jules Seghers (85) en diens echtgenote Jeanine Convent (82). Die hadden op donderdag 19 mei hun diamanten huwelijksverjaardag gevierd en dat konden ze bij de Harmonie niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Wie in Merchtem kent deze mensen niet? Jules was de baas van het familiebedrijf, de melkerij Lactovita, zat jarenlang in de politiek en is ook al meer dan zes decennia voorzitter van de Harmonie. En zoals men het pleegt te zeggen, achter elke sterke man staat een sterke vrouw. Die laatste vond Jules in Zeveneken en trouwde daar ook zestig jaar geleden met Jeanine. Zij hebben drie kinderen, Serge, Xavier en Alex (+) en vijf kleinkinderen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk