Kippenactie van gemeente, een groot succes!

En of, dat de kippenactie van de gemeente een kakelende voltreffer was! Liefst 518 kippen werden verdeeld onder de meer dan 160 inwoners die zich hadden ingeschreven hiervoor. De bruine legkippen konden afgehaald worden in de Tuinbouwschool. Het was er komen en gaan en soms vloog er ook al eens een kip voorbij, die de vrijheid rook.

De vorige keer waren er minder dan 400 kippen en nu mocht Horta Dier Merchtem er meer dan honderd meer leveren. Dat kippen alleseters zijn en dat ze zich ontfermen over heel wat etensresten en GFT-afval zal veel mensen het nut van die aanschaf doen inzien hebben. En niet te vergeten, men krijgt er ook nog wat voor terug want wat smaakt er nu beter dan eitjes van de eigen kippen? (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk