VK De Sjoeters vieren 40+1-jarig bestaan

VriendenKring De Sjoeters, dat is al decennialang puur amateurvoetbal, voornamelijk op zaterdagnamiddag in het KAVVV-verbond. Vriendschap, matchke spelen, pintje drinken en gezellig nagenieten of Sjoetervoetbal op z’n best. Meer dan veertig jaar bestaat de club met geel-zwarte kleuren nu en de vereniging is meer dan ooit goed gestructureerd en beschikt over een prima installatie, overigens allemaal gerealiseerd met eigen mankracht.

Voorzitter Patrick De Smedt: “Om de vijf houden we een viering en enkele keren ging dat ook al gepaard met de uitgave van een boek. Een uitgave waarin zowat alles over de club opgenomen is. Bij die belangrijke momenten in ons bestaan waren onder meer het realiseren van een eigen Sjoeterbier, op sportief vlak het winnen van de Willemsbeker in het KAVVV, maar het meest belangrijke feit viel ons te beurt in 2006. Toen werd het GRUP goedgekeurd waardoor we onze accommodatie konden regulariseren alsook een nieuwbouw met bouwvergunning.”

Foto: voorzitter Patrick De Smedt, secretaris Johan Maes, kassier Peter De Smedt en bestuurslid Bert De Smedt.

Inmiddels telt de VriendenKring vijf ploegen en is die meer dan honderd leden rijk. Door de gekende coronaperikelen moest het veertigjarig bestaan een seizoen opgeschoven worden. Ondertussen is al een deel van dat jubileum afgewerkt met een Sjoeter TD in maart maar de grote feestavond komt er nog 6 mei. Het is wel een gesloten evenement in Jeugdhuis Nijdrop. Zelfs Vlaams minister van Sport Ben Weyts zal er een woordje komen “placeren”. Met een walking dinner, de uitreiking van vijf gouden schoenen, covergroep Bump en nog een handvol dj’s kan de avond niet meer stuk! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk