Snelheidscontroles door PZ AMOW

De voorbije dagen werden controles gehouden op plaatsen waar de snelheid maximum 30 en 50 km/uur bedraagt.

Op Dries hield iets meer dan de helft of 34 van de 64 gecontroleerden zich aan de 30km/uur. De primus vlaste er langs tegen 61km/uur! In de Molenbaan gingen er 6 van de 20 passanten over de limiet. De hoogste snelheid hier gemeten was 50km/uur.

In de Linthoutstraat werden twee controles gedaan. De eerste keer gingen er 7 van de 17 op de bon en bij de volgende beurt reed de helft van de 26 bestuurders te snel. De maximaal gemeten snelheden waren hier 54 en 58 km/uur.

Op de Brusselsesteenweg werden twee controles gehouden. De eerste keer respecteerden 646 van 829 passanten de snelheid van 50km/uur. Die ene die er voorbij knalde tegen 89km/uur mag binnenkort zijn rijbewijs gaan inleveren. Bij de tweede actie reed bijna de helft van de bestuurders of 130 van de 226 te snel!

Ook op de Steenweg op Asse was er een dubbele controle. Op dag 1 respecteerden 251 van 315 gecontroleerden het cijfer 50. Dag 2 hielden 239 van 300 automobilisten zich aan de regels. Toch werd bij beide controles telkens een snelheid opgetekend van 94km/uur! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk