Snelheidscontroles door PZ AMOW

De voorbije dagen werden verschillende snelheidscontroles gehouden en vooral op de Steenweg op Dendermonde, in de onmiddellijke omgeving van het kruispunt met Leirekensroute, werd streng toegekeken of de bestuurders zich aan de 50km/uur hielden.

Tijdens de eerste controle aan de populaire fietsverbinding tussen Opwijk en Aalst respecteerden 398 van de 515 gecontroleerde bestuurders de snelheidsmaatregel. Toch was er een laagvlieger met 84km/uur op de teller. Bij de tweede actie hielden 378 van 416 bestuurders zich aan de maximumsnelheid. De hoogste snelheid bedroeg er 64km/uur.

Dat leek een bemoedigend resultaat maar bij de volgende controle waren de cijfers minder rooskleurig. Slechts 118 van de 222 gecontroleerden hielden zich aan de opgelegde snelheid. Eentje vlamde er voorbij tegen 102km/uur! Die zal zijn rijbewijs mogen inleveren. Door deze verontrustende cijfers zullen uiteraard nog meer volgehouden controles volgen om die getallen om te buigen naar aanvaardbaar resultaat.

Ook op andere plaatsen in Opwijk, waar de maximum snelheid 50 bedraagt, werden controles gehouden. In de Nanovestraat gingen er 22 op de bon. Op Steenweg respecteerden 263 van de 294 bestuurders de snelheidslimiet. Op Klei reden er 59 van 424 sneller dan toegelaten. De maximaal gemeten snelheid daar was 80km/uur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk