Theatervoorstelling over dementie in Hof ten Hemelrijk

“Opwijk streeft ernaar een dementievriendelijke gemeente te zijn,” aldus schepen van Welzijn Roland Mortier. “Zo is een meer genuanceerde beeldvorming over mensen met dementie een blijvend aandachtspunt. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met de adviescommissie Senioren en Welzijnsvereniging Opcura. Vanuit deze invalshoek biedt het lokaal bestuur de theatervoorstelling “De reden waarom de oude man onder de tram liep” aan.”

Het is een tragikomische voorstelling met pakkende, maar ook spannende scènes naar de roman over een demente oudere en een ruziënd koppel. In de dialogen wordt dementie uitvoerig belicht. De auteur Roland Bergeys en Leentje De Coninck vertellen en acteren, Bart Wils begeleidt virtuoos op accordeon.

Deze bijzondere theatervoorstelling vindt plaats op donderdag 31 maart 2022 om 14 uur in GC Hof ten Hemelrijk (De Schuur), Kloosterstraat 7. De speelduur is ongeveer één uur en de ingang is gratis. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk