Voetbaloverzicht: Weken van de waarheid

In tweede nationale A is Ninove zijn leidersplaats na de recente 1/6 kwijtgespeeld. Op het veld van Zelzate werd met 3-2 verloren en in eigen huis bleven de Ninovieters steken op een 1-1 gelijkspel tegen Zwevezele. Met nog zes speeldagen voor de boeg telt leider Petegem zes punten voorsprong. In reeks B ging Pepingen-Halle A met 0-2 onderuit tegen Diegem Sport. Pepingen-Halle A staat voorlaatste en speelt zaterdagavond tegen Hades Hasselt.

In derde A verloor Wolvertem-Merchtem stevig op bezoek bij Melsele. De fusieploeg staat tiende en kan komend weekend, mits een zege tegen Stekene, het behoud veilig stellen. Voorde-Appelterre won knap met 3-1 van Torhout en staat achtste.

Wambeek-Ternat A haakt af

In eerste provinciale blijft FC Borght-Humbeek A in het spoor van koploper Kampenhout. Het won met 2-0 van VK Liedekerke en blijft de grootste uitdager van de titelkandidaat. Wambeek-Ternat A haakt na de 0-0 tegen BOKA United A af. KSC Grimbergen A pakte geen punten op het veld van Melsbroek A en blijft tiende.

In tweede provinciale B komt de titel voor Mazenzele-Opwijk A dichterbij. Het won met 1-2 van Huizingen A terwijl achtervolger Euro Kraainem A een nederlaag incasseerde. Groot-Dilbeek A wordt na het gelijkspel tegen rode lantaarn Machelen A gedeeld derde. Onderin lijkt KFC Meise A na een zege bij Wemmel A gered en ook Asse-Zellik A is zeker van een verlengd verblijf na de moeizame 1-0 zege tegen Lennik. Schepdaal A pakte een punt tegen Kester-Gooik A en staat voorlaatste.

Stevige nederlaag Asse-Ter-Heide A

In derde provinciale D kan de titel Beersel-Drogenbos A niet meer ontglippen. Het won met 0-9 van Vlezenbeek en vergroot zijn marge met Borchtlombeek en Oetingen tot 11 punten. Toekomst Relegem verspeelde dure punten tegen Pepingen-Halle B en blijft vierde. Negenmanneke deelde met de 4-0 zege een stevige tik uit aan Asse-Ter-Heide A. Eizeringen A pakte een belangrijk punt tegen Oetingen in de strijd om de degradatie en speelt volgende week op het veld van de koploper.

In vierde F verloor Merchtem United verrassend van Leeuwkens B met 2-7. BOKA United B wordt na een nipte 1-0 zege tegen Delta Londerzeel B tweede in de stand. Boskant Peizegem haalde nog eens stevig uit en won met 0-4 bij Steenhuffel B.

Topartikels editie Ninove-Dender
Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland