Gouverneur Jan Spooren kwam langs in Opwijk

De gouverneur van Vlaams-Brabant, Jan Spooren, bracht op maandag 14 maart een bezoek aan de gemeente Opwijk. De gouverneur is bezig aan zijn Ronde van Vlaams-Brabant. De proloog vond vorig jaar in oktober plaats in Leuven en daarna had hij nog 64 ritten voor de boeg. Nu was het Opwijk van zijn partijgenote Inez De Coninck aan de beurt en in de voormiddag ging hij in overleg met het schepencollege. Ook van de partij van Opwijkese zijde waren Christel Ringoot, waarnemend algemeen directeur en Bart Verdoodt, de financieel directeur.

Provinciegouverneur Jan Spooren: “Het is de bedoeling de bestuurskracht van de gemeenten te versterken door samen te werken. We zetten in op de ondersteuning van onze lokale besturen. We willen hen beter leren kennen. Door de burgemeesters en schepenen persoonlijk te ontmoeten kunnen we luisteren naar hun noden.”

De punten die op de agenda stonden betroffen: de nadelen voor een kleine gemeente, het subsidiebeleid, ICT, wetgeving, samenvoeging Gemeente en OCMW, projecten en infrastructuur, maatschappelijke evoluties en welzijnsvereniging OPcura. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk