Caprioolkinderen bestaan twintig jaar!

Wie caprioolkinderen zegt, zegt Eddy De Nil. “Twintig jaar caprioolkinderen, het is niet niks en zeggen dat die NGO begon in 2002 met een circusschooltje voor rioolkinderen in Ethiopië. Zo ontstond ook de naam caprioolkinderen,” aldus de man van Verzekeringen De Nil over zijn geesteskind.

“2021 was voor caprioolkinderen een jaar met een dubbel gevoel. Ethiopië is volop in oorlog. Gedurende deze 20 jaar mochten we in Ethiopië duizenden kinderen begeleiden in hun studies. We blijven ook in deze moeilijke periode verder werken en het team ginds ondersteunen. Dit alles om die mensen die ene kans te geven om een beter leven uit te bouwen.”

“Sinds 10 jaar zijn we ook actief in Kenia. Door de oorlog in Ethiopië focussen wij ons momenteel meer op dat land. In tegenstelling tot wat ik dacht is de concentratie straatkinderen en alleenstaande moeders in de sloppenwijken gigantisch.”

“We brachten in Kenia 8 plaatselijke organisaties samen die onder onze koepel werken aan dezelfde doelstelling  “onderwijs voor kinderen”. Samen met de gekende organisatie “mobile school” uit Leuven bouwen we een heel plan uit. Een plan dat ten gronde iets kan veranderen aan de situatie van honderden kinderen.”

“Er komen intensieve opleidingen aan te pas om ons team van zes professionele medewerkers klaar te stomen. Vanaf 2022 zullen ze jaarlijks honderden straatkinderen, die in de sloppen overleven, de mogelijkheid geven om te ontdekken wat een rijdende straatschool is. Op deze manier willen we kinderen die geïnteresseerd zijn in onderwijs ondersteunen en een kans bieden om naar het gewone onderwijs te gaan. Via ons plan 1 euro per dag voor één kind willen we kinderen helpen. De meeste kinderen zijn alleen of weeskind en een goede opvolging is belangrijk. Ons team houdt contact met de scholen en ondertussen wordt er gezocht naar familiebanden om hen te herenigen. Met de nieuwe strategie willen we ons vooral richten naar jongere kinderen om hen een kans te geven om een beter leven op te bouwen en hen te ondersteunen in hun overlevingspoging.”

“Daarnaast begeleiden wij ook alleenstaande moeders. We reiken hen hulpmiddelen aan om oplossingen te vinden in hun leven. Wij organiseren opleidingen zodat zij een klein handeltje kunnen opzetten. Wij organiseren gezinsplanning en ook een kindercrèche. Verder richten we centra op in Eldoret, Nairobi en Kitali waar straatkinderen en alleenstaande moeders terecht kunnen met hun problemen.”

Iedereen die wil kan hier zijn steentje bijdragen. Onze organisatie caprioolkinderen werkt reeds al die jaren  zonder werkingskosten. Iedere euro die gestort wordt op rekening van VZW Caprioolkinderen BE52 0688 9640 4309 gaat integraal naar onze projecten. Verzekeringen De Nil draagt alle werkingskosten. Vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest afgeleverd. (eb)

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...